دستورالعمل پیگیری اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در قوه‌ قضائیه

دستورالعمل پیگیری اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در قوه‌ قضائیه

ابلاغ شده در۱۴۰۳ از سوی رئیس قوه قضائیه

مقدمه:

در اجرای سیاست­‌های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغیه مورخ ۱۳۹۲/۱۱/۲۹ مقام معظم رهبری و قانون نحوه پیگیری تحقق سیاست­‌های کلی اقتصاد مقاومتی مصوب ۱۳۹۴/۳/۵ مجلس شورای اسلامی و به منظور استفاده­ی مطلوب از ظرفیت­‌های قوه­ قضائیه در تحقق سیاست‌­های مذکور و هماهنگی بخش‌­های مختلف با یکدیگر و با دستگاه‌­های اجرایی ذی­ربط در راستای امنیت سرمایه­‌گذاری، رفع موانع حقوقی ـ قضایی تولید و اشتغال­ و مبارزه با مفاسد اقتصادی در چارچوب وظایف و اختیارات قوه­ قضائیه، «دستورالعمل پیگیری اجرای سیاست­‌های کلی اقتصاد مقاومتی در قوه‌قضائیه» به شرح زیر ابلاغ می‌شود:
ماده۱ـ به‌منظور استفاده بهینه از ظرفیت‌های قوه ‌قضائیه جهت اجرای ابعاد حقوقی، قضایی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در چارچوب مقررات و با لحاظ وظایف و اختیارات و صلاحیت‌های قانونی «ستاد مرکزی پیگیری اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در قوه ‌قضائیه» که از این پس «ستاد مرکزی» نامیده می­‌شود با حضور اعضای زیر تشکیل می‌شود:
۱ـ معاون اول قوه‌ قضائیه (رییس ستاد مرکزی) ۲ـ دادستان کل کشور ۳ـ وزیر دادگستری ۴ـ معاون راهبردی ۵ ـ معاون منابع انسانی ۶ ـ معاون حقوقی ۷ـ معاون رییس قوه قضائیه و رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات ۸ ـ معاون مالی، پشتیبانی و عمرانی قوه ­قضائیه ۹ـ معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم ۱۰ـ معاون رییس قوه ‌قضائیه و رییس مرکز امور شوراهای حل‌اختلاف ۱۱ـ رییس دیوان عدالت اداری ۱۲ـ رییس سازمان بازرسی کل کشور ۱۳ـ رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ۱۴ـ رییس سازمان زندان­‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور ۱۵ ـ رییس سازمان تعزیرات حکومتی.
تبصره۱ـ دبیر ستاد مرکزی یکی از قضات عالی رتبــه است کــه توســط رییس قوه قضائیه تعیین می‌شود.
تبصره۲ـ دعوت سایر مسئولین از قوای سه‌­گانه، نیروی انتظامی، نهادهای­ دولتی و عمومی غیردولتی، بانک‌ها، مسئولین اتاق­‌های بازرگانی و تعاون مرکزی ایران و فعالان بخش خصوصی کشور و سایر اشخاص و مقامات در جلسات ستاد با تأیید رییس ستاد بلامانع است.
تبصره۳ـ جلسات ستاد حداقل ماهی یک‌­بار تشکیل می­‌شود، علاوه بر جلسات مذکور، بنابر تشخیص رییس ستــاد، جلســات فوق­‌العاده تشکیل خواهد شد.
ماده۲ـ ستاد مرکزی دارای یک دبیرخانه با مسئولیت دبیر ستاد مرکزی است که در حوزه معاونت اول قوه­ قضائیه تشکیل می­‌شود و عهده‌دار وظایف زیر است:
الف ـ ابلاغ مصوبات ستاد مرکزی به مبادی ذیربط و پیگیری اجرای آنها.
ب) تشکیل منظم جلسات ستاد با تعیین دستور کار و دعوت از اعضاء.
پ) نظارت بر عملکرد ستادهای استانی موضوع ماده ۱۷ این دستورالعمل، معاونت­‌ها و دستگاه­‌های ذی­ربط با دریافت مستمر گزارش‌­ها و جمع­‌بندی آنها و ارایه به ستاد مرکزی.
ت) تعامل نظام­‌مند و مستمر با فعالان بخش­ خصوصی جهت اطلاع از مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی تولید، سرمایه­‌گذاری، اشتغال و سایر سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی.
ماده۳ـ وظایف ستاد مرکزی عبارت است از: ۱ـ برنامه­‌ریزی ۲ـ نظارت و پیگیری اقدامات ناظر به اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در قوه‌ قضائیه ۳ـ ایجاد هماهنگی میان مسئولین و نمایندگی‌های قوه‌ قضائیه در حوزه اقتصادی، حمایت‌های حقوقی، قضایی از فعالیت‌های اقتصادی مجاز و مشروع در سطح ملی ۴ـ حمایت‌های لازم جهت رفع مسائل و مشکلات حقوقی، قضایی سرمایه‌گذاری و ایجاد هماهنگی و انسجام در امور مشاوره، کارشناسی و داوری مربوط به دعاوی و اختلافات پرونده‌های تجاری و اقتصادی.

ماده۴ـ معاون اول قوه قضائیه ضمن مدیریت مؤثر جلسات ستاد و نظارت بر فعالیت دبیرخانه اقدامات زیر را انجام می­‌دهد:
الف) ایجاد هماهنگی میان بخش‌های مختلف درون سازمانی و نمایندگی‌های قوه‌ قضائیه ­در­حوزه‌ اقتصادی.
ب) ارتباط منظم با سایر قوا و ارائه گزارش مستمر در اجرای دستورالعمل به رییس قوه­ قضائیه.
پ) ایجاد هماهنگی لازم میان ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و ستاد مرکزی موضوع ماده ۱ این دستورالعمل به منظور تشریک مساعی دستگاه­های ذی­ربط.
ت) ایجاد هماهنگی و پی گیری لازم به منظور اجرای مصوبات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در راستای وظــایف قـوه­ قضائیه و جلب همکــاری دستگاه­‌های اجرایی با قوه­ قضائیه در اجرای وظایف مشترک.
ث) تعیین کارگروه ­ های تخصصی در اجرای مأموریت­های موضوع این دستورالعمل.
ماده۵ ـ معاونت راهبردی مکلف است نسبت به تدوین برنامه نحوه اجرای سیاست­ های کلی اقتصاد مقاومتی در سطح قوه­ قضائیه و درج آن در برنامه سالانه و پنج ساله با مشارکت دستگاه­های ذی­ربط و پیش بینی اعتبار لازم برای اجرای برنامه‌­ها در چارچوب بودجه مصوب و رصد و پایش آن و سایر اقدامات لازم از قبیل بهینه‌­سازی ساختار و تشکیلات قوه­ قضائیه در راستای افزایش بهره‌­وری اقدام نماید و گزارش سالانه آن را به رییس ستاد مرکزی ارایه کند.
تبصره ـ برنامه‌­ها و اقدامات مذکور پس از طرح در ستاد مرکزی و تصویب ­رییس قوه­ قضائیه در برنامه سالانه و پنج­ساله قوه­ قضائیه درج می­‌شود.

  نظرات